RASFAT CU GELATO – CE ESTE SI CUM O POTI SERVI

RASFAT CU GELATO – CE ESTE SI CUM O POTI SERVI
Soare cald, copaci infloriti si parfumuri cuceritoare… Toate prevestesc un singur lucru: vara este mai aproape decat credeati. Noi adoram acest anotimp, pentru ca renuntam la hainele groase, se anunta zile libere si minivacante si un mult asteptat rasfat cu gelato.

Cand spunem gelato nu vorbim de clasica inghetata, asa cum adeseori aceasta delicatesa este considerata. Da, gelato este un rasfat aromat si inghetat, asemanator inghetatei, insa ingredientele, proportiile folosite, modul de preparare si rezultatele sunt distincte.
 

GELATO VERSUS INGHETATA

Stim deja ca inghetata este un desert rece, facut din lapte, smantana, zahar, albusuri de oua si aromele preferate. Toate acestea sunt gatite pentru a se obtine un desert cremos, iar dupa racire se mixeaza la viteze foarte mari pentru a fi mai aerate si a creste in volum. Rezultatul trebuie sa fie foarte fin cu textura usor cremoasa.

La gelato, preparea incepe tot cu o crema asemanatoare celei de inghetata, insa contine mai mult lapte si mai putina smantana si oua (in anumite retete nu se pun deloc oua). Crema este mixata la vitezi mici, pentru ca aerul sa nu intre in proportie foarte mare, iar gelato sa fie mai dens decat inghetata.
 

DE CE SA CONSUMAM GELATO SI CUM

Gratie modului de preparare si a ingredientelor, putem consuma gelato fara mari retineri ce tin de dieta, deoarece contine intre 5-7% grasime, spre deosebire de inghetata care are minimum 10% grasime.

Gelato are mai putin aer, pastrandu-si astfel intensitatea aromei si se consuma proaspat, ca un sorbet, spre deosebire de inghetata pe care o putem pastra la rece luni intregi.

Temperatura de servire este mult mai mare decat a inghetatei - 13°C, textura este mai delicata si catifelata si nu folosim arome si culori artificiale.

Asadar, vorbim despre un desert artizanal racoritor cu ingrediente naturale, proaspat 100%, gustos, care va va rasfata papilele gustative pe tot parcursul sezonului cald in ciocolateria noastra si primitorul Chocolates Café Leonidas din Soseaua Stefan cel Mare, nr. 29-31.

Incercati gelato alaturi de minunatele praline belgiene cu umpluturi fine si exotice sau daruiti-le cuiva drag si va veti simti zi de zi in vacanta!

Suport clienti L-V: 08:00 - 19:30 I S: 10:00 - 15:00

0726 81 81 81 contact@ciocolaterieonline.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!