ISTORIA BISCUITILOR JULES DESTROOPER

ISTORIA BISCUITILOR JULES DESTROOPER

TOTUL A INCEPUT CU O MICA BRUTARIE

Istoria Jules Destrooper incepe cu o mica brutarie deschisa pe 8 august 1885, in orasul Lo din Flandra de Vest. Ambitios din fire, Julius Renatus Maria Destrooper aduce in brutaria cocheta si produse coloniale din Africa si Asia. 
Jules a folosit mirodeniile din magazinul sau pentru a face biscuiti subtiri cu migdale, pe care le oferea clientilor ca si cadou promotional. Primul biscuit a avut atat de mult succes incat, in curand, oamenii veneau in Lo mai mult pentru biscuiti decat pentru marfa exotica. Restul e multa, multa istorie care incepe cu viziunea unui om care a vazut potentialul acestor biscuiti. 
 

MOMENTE CHEIE IN ISTORIA JULES DESTROOPER

Istoria Jules Destrooper e prea frumoasa pentru a nu puncta momentele ei cheie:
1890 – aparitia Butter Crisp sau „Lukke”; Jules Destrooper considera ca „varietatea este condimentul vietii” asa ca a inceput sa experimenteze cu retete si matrite de vafe. 
1911 – la prestigiosul Targ de gastronomie de la Paris, Almond Thins castiga medalia de aur.
1914 – in timpul primului razboi mondial ingredientele devin prea rare si scumpe asa ca brutaria se inchide o perioada.
1923 – la prestigiosul Targ de gastronomie de la Bruxelles, Butter Crisp castiga o medalie de aur.
1940 – al doilea razboi mondial – untul e foarte rar in aceasta perioada si brutaria are o perioada grea, deoarece biscuitii devin extrem de scumpi.
1949 – lumea isi revine dupa razboi; Almond Thins si Butter Crisps sunt exportati pentru prima oara in State.
1969 – o noua reteta este pregatita cu mare grija in Lo, care da nastere unui biscuit clasic: Butter Waffle.
1969 – un soldat japonez, care gustase pentru prima data un biscuite in Franta, redescopera biscuitii JD pe aeroport dupa 20 de ani; compania sa importa biscuitii in Japonia si acum.
1970 - se produc pentru prima oara Speculoos; in acelasi an este achizionat R. Van Loo, un alt producator de biscuiti
1986 – se construieste o a doua brutarie, in Ypres. Compania implineste 100 de ani, ocazie cu care sunt lansati Almond Florentines!
1989 – se lanseaza Hazelnut Florentines.
1990 – JD cumpara reteta originala pentru Lace Thins with Cashew Nuts, pe care ii poate acum produce.
1992 – o noua delicatesa se adauga in productie: Cinnamon Biscuits in Milk Chocolate.
1999 – JD devine furnizor al Casei Regale Belgiene.
2001 – se pregatesc pentru prima oara Apple Thins si Belgian Chocolate Thins.
2004 – se pregatesc pentru prima oara Chocolate-covered Biscuits with Crispy Rice.
2006 – Butter Crisp devine „Produs regional certificat din Westhoek”. Se pregatesc primii Ginger Thins.
2008 – delicatii biscuiti sunt impachetati si individual, special pentru industria de catering.
2009 – Galettes, combinatie de Butter Crisps cu inghetata de vanilie si ciocolata, produs impreuna cu IJsboerke!
2011 – primele retete, pregatite impreuna cu specialisti in food pairing, de biscuiti combinati cu produse alimentare
2011 – la petrecerea aniversara de 125 de ani sunt lansate Almond Thins in Belgian Dark Chocolate si Speculoos Spread
2015 – afacerea este preluata de familia Vandermarliere; sunt pregatiti pentru prima oara Raspberry Thins si Orange Thins.
2018 – sunt combinati Almond Thins cu Belgian milk chocolate.
2019 – biscuitii sunt acum produsi doar in Ypres, unde, pentru prima oara, se produc si Lace Thins with Cashews and Chocolate.
2020 – Butter Crisp sarbatoreste 130 de ani cu un ambalaj festiv.
 

BISCUITI JULES DESTROOPER – SPECIALI IN TOATE PRIVINTELE

Ce fac biscuitii Jules Destrooper speciali in toate privintele? Multe atribute: gustul intens si rafinat, formele si texturile interesante, ambalajele cochete, elegante si practice, ingredientele naturale 100%, fara conservanti, coloranti sau arome artificiale. 
Printre ele unt aromat facut doar din lapte, miere poliflora bio din America Latina si Asia, ciocolata belgiana de cea mai buna calitate, creata special pentru JD, oua de la gaini crescute liber, zahar candel produs in Belgia, zahar fin si rafinat, scortisoara din batoane de scortisoara din Indonezia, pastai de vanilie din livezi organice din Madagascar sau migdale din Valencia. 

Suntem siguri ca veti fi incantati de aceste delicii asa cum am fost si noi de la prima degustare!

Suport clienti L - V: 8:00 - 18:00

0726 81 81 81 contact@ciocolaterieonline.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!