Răsfăț cu gelato – ce este și cum o poți servi

Gelaterie Leonidas Stefan cel Mare

Soare cald, copaci înfloriți și parfumuri cuceritoare… Toate prevestesc un singur lucru: vara este mai aproape decât credeați. Noi adorăm acest anotimp, pentru că renunțăm la hainele groase, se anunță zile libere și minivacanțe și un mult așteptat răsfăț cu gelato. Când spunem gelato nu vorbim de clasica înghețată, așa cum adeseori această delicatesă este […]

Ciocolata potrivită pentru zile onomastice, aniversări sau momente mai speciale

Când vine vorba de cadouri sau atenții simbolice, nu există persoană căreia să nu-i placă să ofere sau să primească cadouri, indiferent de statutul social, vârstă sau gen. Un cadou trebuie să fie frumos, util și să aducă plăcere destinatarului, să-i arate toată prețuirea pe care i-o purtăm. Sună perfect, dar unde îl găsim? Fără […]

7 idei de cadouri din ciocolată de la iepuraș pentru cei dragi

leonidas stefan cel mare - paste - praline belgiene

An de an, faci pe iepurașul de Paște, oferindu-le celor dragi cadouri mai mult sau mai puțin simbolice, o tradiție prin care împărtășim unii cu alții bucuria pe care o aduce cu sine Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos. Paștele este o sărbătoare a tradițiilor și a familiei, dar și o perioadă frumoasa în care primim […]

Ciocolata belgiană și fericirea – Ziua Internațională a Fericirii

Ciocolata belgiană și fericirea

Nu știm alții cum sunt, dar pentru noi fericirea are chipul ciocolatei belgiene, pe care ciocolatierii Leonidas o transformă în praline apetisante și delicioase, cărora nu poți să le reziști. Și nu întâmplător am adus vorba de fericire, pentru că, pe 20 martie sărbătorim Ziua Internațională a Fericirii. ONU a dedicat această zi de primăvară, […]

Ouăle de Paște Leonidas – plăcerea vinovată a celor mici și mari

Ouăle de Paști Leonidas

Știai că cel mai mare ou din ciocolată a fost preparat din 8000 kg de ciocolata, a avut un diametru de 1,8 m și o înălțime de 8,5 ? Acesta a uimit întreaga lume, fiind prezentat în Argentina cu ocazia Paștelui catolic în urmă cu câțiva ani. Deși cunoscutele noastre ouă de Paște nu ating […]

Cadouri din ciocolată de la iepuraș în funcție de destinatar

Cadouri din ciocolată de la iepuraș

Nu există sărbătoare de Paște fără preparate delicioase, un vin bun, un cozonac pufos și cald sau un panetone fin sau mult îndrăgitele ouă… de ciocolată, desigur. 😊 Colorate, cu ciocolată albă, neagră sau cu lapte, unt de cacao 100% și umpluturi inedite – mini ouăle, figurinele și alte specialități Leonidas sunt vânate în fiecare […]

De 8 Martie, mulțumește-i cu praline belgiene Leonidas

Cu fiecare ocazie specială sau la sărbători marcate de plăcerea de a dărui, pornim în căutarea a zeci de idei… Ce ar fi ca de data aceasta, pentru Ziua Femeii, să pornim invers. Să ne întrebăm ce nu ar trebui să lipsească dintr-un cadou dedicat mamelor, iubitelor, prietenelor, colegelor de muncă, partenerelor de business, s.a.m.d? […]

Daruieste un martisor din ciocolata belgiana Leonidas

leonidas stefan cel mare ciocolata belgiana

Cu o floare nu se face primăvară, dar cu mărțișorul potrivit, sigur vei reuși să încălzești orice început de martie. Și ce cadouri de 1 Martie adoră să primească orice femeie, pe lângă clasicele broșe, flori sau brățări? Ciocolată… multă ciocolată. Cel puțin asta observăm noi de atâția ani, de când femeile, indiferent de vârstă, […]

Din cană, la cele mai dulci praline. Istoria ciocolatei belgiene.

Din cană, la cele mai dulci praline. Istoria ciocolatei belgiene.

Vă invităm într-o călătorie cronologică în lumea dulce a ciocolatei belgiene. O tradiție seculară începută în cana unor civilizații vechi, care se transformă astăzi în cele mai nebănuite buchete de arome, forme și gusturi, ce încântă și cel mai pretențios gurmand. De la exoticele boabe de cacao, la pralinele de ciocolată accesibile tuturor: Leonidas Ai […]

Despre ciocolata belgiană și plăcerea de a dărui

Despre ciocolata belgiană și plăcerea de a dărui

Belgia a inventat în urmă cu 100 de ani pralinele și odată cu acestea conceptul de ciocolată fină. Umpluturile și ingredientele de calitate folosite astăzi, atrag iubitori de ciocolată din întreaga lume, care o consumă în diverse forme: tabletă, baton, pralină, înghețată sau în alte deserturi. Cea mai cunoscută formă de ciocolată belgiană este pralina, […]