Ce bem in sezonul cald?

ce bem in sezonul cald

După zile întregi de ploi și cer noros, arșița verii ne salută prietenos și ne îmbie la arome proaspete și băuturi răcoritoare. Și pentru că vorbim de începutul unor zile caniculare, trebuie mai mult ca oricând să ne hidratăm. Ce ar trebui să bem în sezonul cald este întrebarea la care vom încerca să răspundem în continuare.

Rece sau caldă? Deși multora ni se pare ciudat să alegem o băutură caldă vara și tindem să bem lichidele cât mai reci, acest lucru este dăunător pentru organismul nostru, conform specialiștilor. Aceștia consideră apa caldă mai ușor de tolerat pentru organism, decât cea consumată direct de la frigider. Nu degeaba popoarele asiatice nu concep să bea apa cu cuburi de gheață. ?

Lichidele la temperatura camerei sau și mai calde, stimulează circulația sanguină, îmbunătățind funcțiile gastro-intestinale, pe când cele foarte reci sunt asimilate foarte greu de sânge. Așadar, nu-i de mirare că multe persoane consumă băuturi calde și vara – ceaiuri, ciocolată caldă, cappuccino, cafea, etc.

Apă minerală sau plată? În mod obișnuit apa minerală nu este recomandată de nutriționiști, însă vara, aceasta ocupă un loc important în “dieta” noastră, contribuind la refacerea stocului de minerale pierdute de organism prin transpirație.

Totuși, nu trebuie să exagerăm consumând exclusiv apă minerală. Putem echilibra prin consumul de lactate sau băuturi calde – frappe, ciocolata caldă, cappuccino, cafea, ceaiuri și nelipsitele sortimente specifice verii.

Vedetele sănătoase ale sezonului cald rămân însă sucurile naturale, limonadele, citronadele și apa. Aici putem alege dintr-o gamă variată de sortimente cu fructe specifice sezonului cald, exotice sau autohtone. Este cunoscut faptul ca aceste băuturi fructate taie senzația de sete și echilibrează cantitatea de minerale și vitamine din organism.

Iar pentru a nu vă simți moleșiți în zilele caniculare, vă puteți răsfăța și energiza cu un gelato delicios și pralinele Leonidas, în variantele preferate, cu umpluturi fructate, lichioruri fine și arome exotice.

Vă așteptăm așadar, la ciocolateria Leonidas din Șos. Ștefan cel Mare, nr. 29-31 pentru a vă lua porția de hidratare și energie premium, de dimineața până seara, toată vara! ?