Ciocolata belgiană și fericirea – Ziua Internațională a Fericirii

Ciocolata belgiană și fericirea

Nu știm alții cum sunt, dar pentru noi fericirea are chipul ciocolatei belgiene, pe care ciocolatierii Leonidas o transformă în praline apetisante și delicioase, cărora nu poți să le reziști.

Și nu întâmplător am adus vorba de fericire, pentru că, pe 20 martie sărbătorim Ziua Internațională a Fericirii. ONU a dedicat această zi de primăvară, celebrării bucuriei sub toate formele ei. Este o zi în care ne amintim să fim fericiți, pozitivi, pacifiști, plini de compasiune și de ce nu să dăruim mai mult.

Care-i legătura fericirii cu ciocolata, vă veți întreba… Ei bine, într-un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Medicină, cercetătorii au descoperit că ciocolata acționează ca un antidepresiv natural perfect. Aceasta ridică tonusul afectiv datorită conținutului bogat în magneziu (recunoscut pentru efectele sale relaxante și facilitarea transmiterii impusurilor nervoase la nivelul creierului). Pe scurt, ne face mai fericiți. ?

De asemenea, cercetătorii susțin că ciocolata stimulează secreția endorfinelor  – hormonii fericirii, iar prin conținutul crescut în teobromină și feniletilamină, crește activitatea neurotransmițătorilor, făcându-ne mai activi.

În plus, nu uitați dragi doamne și domnișoare, că ciocolata neagră face parte din top 10 alimente care ne ajută să ne păstrăm mai tinere, mai active și să combatem ridurile, deoarece este foarte bogată în flavonoide, cunoscute pentru rolul lor antioxidant. Încă un motiv de fericire! ?

Deși nu suntem cercetători, noi constatăm zi de zi că oamenii sunt mai fericiți, mai pozitivi și mai armonioși când consumă pralinele belgiene, cu umpluturi speciale, fine și exotice sau specialitățile din ciocolată pe care maestrul ciocolatier le-a pregătit atent.

Așadar, vă așteptăm cu drag în micul nostru “templu al fericirii”, ciocolateria Leonidas din Șos. Ștefan cel Mare, nr. 29 – 31, unde veți găsi inspirație din belșug pentru a celebra fericirea.

“Viața este ca o cutie de ciocolată. Nu știi niciodată ce vei primi.” ~ Forrest Gump